štvrtok 18. júla 2013

Boleslavský bek Rosa si pretrhol achilovky, čaká ho dlhá pauza

Obranca Mladej Boleslavi Antonín Rosa si v pondelkovom prípravnom zápase proti Varnsdorfe pretrhol Achillovu šľachu a príde minimálne o celú jesennú časť najvyššej súťaže. Rosa, ktorý do Boleslavi zamieril pred sezónou z Teplíc, sa dnes podrobil operácii a bude asi pol roka mimo hry.

"V našom prípade už ide trochu o prekliatie, vážne zranenia bet365 našich hráčov prenasledujú až neskutočným spôsobom," povedal ČTK tlačový hovorca mladoboleslavského klubu Jiří Koros. Narážal na to, že v minulej sezóne Středočeši postrádali kvôli dlhotrvajúcim zraneniam až sedem hráčov.


A ako odštartoval tohtoročný ročník, vypadol z plánov kouča Ladislava Minář Rosa. Vážne zranenie si v dueli s Varnsdorf privodil bez cudzieho zavinenia. Boleslavští si tak unibet neradi vybavujú minuloročný august, kedy tesne pred sezónou vyradili zranenia kolien obrancu Michala Smejkala, Adriana Rolka a tiež útočníka Jana Chramosta.

Od Rosy si pritom v Mladej Boleslavi dosť sľubovali, dvadsaťsedemročný zadák mal vystužiť obranu mužstva. Namiesto toho dnes zamieril na bet365 operačnú sálu v pražskej nemocnici Na Františku a klubový lekár Miroslav Sinkule mu ruptúru achilovky dal všetko do poriadku. Rosa bude mať šesť týždňov sadru, potom začne zvoľna s rehabilitáciou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára