štvrtok 18. júla 2013

Plzeň v divokom dueli zvíťazila nad Zeljeznicar 4:3

Plzeň vstúpila do boja o Ligu majstrov výhrou 4:3 nad Željezničar Sarajevo v úvodnom dueli 2. predkola. Súper síce viedol po góle Tomislava Tomica, ale Plzeň pretavila prevahu vo dva góly Daniela Kolářa a trefy Mariána Čišovského a Františka Rajtoral. Hostia však zásluhou Vernes Selimoviče a Saed Bučany udržali nádej do domácej odvety, v ktorej im budúci týždeň stačí aj jednogólové víťazstvo.

Plzeň bola po celý zápas aktívnejším tímom, diktovala tempo hry, vytvárala si šance, ale zlyhávali pri ich premieňaní. Neuspeli Darida, Čišovský a predovšetkým Tecl, ktorý stavkove bonusy neukončil jarnú streleckú smolu. Dvakrát stroskotal na brankárovi Hadžiča.


Bosniansky gólman mu najprv parádnym reflexívnym zákrokom zlikvidoval hlavičku zblízka. Vo 41. minúte k plzenskému útočníkovi zas prepadol loptu vo vápne, ale Tecl trafil len Hadžiča. Do polčasu ešte zlyhal Rajtoral, ktorý v dobrej pozícii pálil tesne vedľa.

Po zmene strán prišiel šok. Željezničar, ktorý do tej doby všemožne zdržiaval a nesnažil sa hrať futbal, zaútočil a Tomič poslal hostí do vedenia prvý strelou na plzeňskou bránu v zápase.

Tréner Vrba na to ihneď zareagoval poslal do hry striedajúci Wagnera s Kovaříkom miesto Tecla s petržlenom a Plzeň ožila. Kolář ešte tesne minul, ale v 63. minúte už bet365 zrovnal Čišovský. Slovenský stopér si na zadnej tyči počkal na odstátou strelu Daridy a poslal loptu do bránky.

Za ďalšie tri minúty už Plzeň viedla a znova pri tom bol reprezentant Darida. Vo vápne sa predral ku střílenému centre Kovaříka, jeho pokus ešte zastavil pohotový Hadžič, ale Kolář už z dorážky skóroval. O desať minút neskôr potom opäť Kolář pridal tretí gól strelou z hranice pokutového územia po zemi k žrdi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára