utorok 30. júla 2013

Jabloneckí sa zhodli, že pohár vyhrali za lepšie druhú polke

Hráči Jablonca, ktorí v piatkovom finále Pohára Slovenskej Pošty porazili po penaltách Mladú Boleslav, sa zhodli, že k ich triumfu výrazne prispela zlepšená hra po zmene strán. Jablonec domáci pohár ovládol druhýkrát.

"V prvom polčase to bolo z našej strany šlendriánské, ale v druhej polovici sme za tým išli viac a mali šťastie v penaltách," povedal novinárom kapitán Luboš Loučka. Nechápal, prečo sa svojím tímom v Chomutove neudržal vedenie a do šatní šiel za stavu 1:2.

"Oni nás prehrávali ako futbalovo, tak súbojový, viac behali. Povedali sme si v polčase, že horšie to už byť nemôže a že to musíme hodiť za hlavu. V prvom polčase sme to neboli my, ale v druhej polovici sa to príchodom Karla Piták veľa zlepšilo a šlo to do fotbalovosti, "doplnil jablonecký záložník.

Aj podľa Karla Piták bol Jablonec po pauze výrazne lepší a zaslúžil si vyrovnať. "V druhej polovici to bolo prakticky na jednu bránu. Boleslav sme prehrávali, mali sme tam tri štyri Golovko, zaslúžene sme vyrovnali a na konci ešte mohli pridať gól," uviedol skúsený stredopoliar.

Sám v závere ešte za stavu 1:2 nepremenil dve sľubné príležitosti. "Prvé, to bolo po rohu a bolo to ťažké trafiť. Pri tej druhej najlepšie stávkové bonusy na internete som bol sám a veril si, že gól dám. Bohužiaľ ma Miera (brankár Miroslav Miller) vychytal. Penalta to isté, vždy to kopu na druhú stranu, dnes som to skúsil po ľavej ruke brankára a bohužiaľ to vystihol, "pripomenul Piták.


V penaltách mu pomohli spoluhráči, ktorí po jeho zlyhaní nasledujúcich päť pokusov premenili, ai vďaka brvnu mladoboleslavského Petra Johany vyhral Jablonec v rozstrele 5:4. "Musím zložiť klobúk pred chlapcami, ako to suverénne po mne premieňali. Vždy to museli dať a zvládli to," ocenil Piták.

Loučka teraz očakáva veľké jabloneckej oslavy. "Teraz si odreže hlavy a čo potečie, to si nalejeme do krku a potom sa uvidí," vyhlásil s úsmevom Loučka.

Pohár mu odovzdával predseda Futbalovej asociácie ČR a zároveň šéf Jablonca Miroslav Pelt. "Hovoril nám, že je to na bypass. Nielen pre neho, ale pre nás všetkých," doplnil defenzívny stredopoliar.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára