štvrtok 18. júla 2013

Slovácko túži po umiestnení v hornej polovici tabuľky

Umiestnenie v hornej polovici tabuľky je po minuloročnom deviatom mieste cieľom futbalistov Slovácka v nadchádzajúcej sezóne prvej ligy. Za najväčšiu letnú posilu považuje kouč Svatopluk Habanec záložníka Tomáša Radu z tureckého Sivasspor, ktorý odohral minulú sezónu na hosťovaní v Jihlave.

Vedľa neho prišiel na prestup útočník Matěj Biolek z HFK Olomouc a na hosťovanie stredopoliar Ladislav Martan z Varnsdorfe. Z hosťovania v Mladej Boleslavi sa po roku bet365 vrátil na Moravu útočník Václav Ondrejka.

"Radi by sme nadviazali na umiestnení z posledných dvoch sezón a prípadne výsledok ešte povýšili," uviedol na tlačovej konferencii riaditeľ klubu Vladimír Krejčí.


Rozpočet Slovácka sa pohybuje okolo 60 miliónov korún. "Postupne unibet rozpočet upravujeme k racionalite. Vďaka spoločnostiam stopercentného majiteľa klubu Zdeňka Zemko máme stabilizovanú ekonomiku. Bez neho by v súčasnej dobe nemohla byť v Uherskom Hradišti najvyššiu súťaž," dodal Krejčí.

V príprave Slovácko odohralo sedem zápasov. V troch zvíťazilo a pripísalo si po dvoch remízach a dvoch prehrách. Tím absolvoval dve sústredenia: na fyzickú kondíciu bol zameraný pobyt vo Veľkých Losinách a herné časť spestrili dva zápasy v Rakúsku.

"S prípravou a podmienkami som spokojný. Sústredenie nám bet365 dopomohla k lepšiemu povahovému poznaniu nových hráčov. Najviac som bol spokojný s poslednými dvoma zápasmi proti APOEL Nikózia a Karvinej, kedy sme sa už z tréningovej záťaže dostali do herného rytmu," povedal kouč Habanec.

Cenil si aj skutočnosti, že prípravu prestáli hráči bez vážnejších zdravotných problémov. Jedinou výnimkou je Filip Hlúpik, ktorý si v závere uplynulej sezóny pretrhol väzy v kolene.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára