utorok 9. júla 2013

Lampard je najlepším hráčom histórie Chelsea

Poklony mu prichádza zo všetkých strán. Z radov spoluhráčov, fanúšikov, manažérov aj bývalých futbalistov. Zložil mu ju aj najlepší strelec histórie Chelsea Bobby Tambling. Teda, zatiaľ najlepší. Sám legendárny útočník dúfa a nepochybuje o tom, že Frank Lampard zvládne jeho rekord prekonať. Považuje ho totiž za najlepšieho hráča, ktorý kedy v drese Blues nastúpil.

Bobby Tambling drží strelecké maximum v Chelsea už viac ako 43 rokov. Svojich 202 gólov dovŕšil ešte v šesťdesiatych rokoch minulého storočia - potom prestúpil do Crystal Palace. Teraz už vyzerá svojho nástupcu. "Myslím, že sa mu určite podarí môj rekord bet365 prekonať. Veril som tomu už nejaké štyri roky alebo päť rokov späť. Frank rozmýšľa aj podáva výkony ako útočník a strelec," chváli produktívneho záložníka Tambling.


Lampard sa k absolútnemu maximu priblížil na rozdiel iba dvoch gólov minulej ligovej kolo proti West Hamu United. Svoj jubilejný 200. gól za Chelsea vsietil hlavičkou po centri Edena Hazarda. Táto bránka bola zároveň v tomto malom londýnskom derby unibet  trefou víťaznú.

"Samozrejme by som bol veľmi rád, keby som zostal držiteľom tohto titulu. Bolo by to krásne. Ale rovnako viem, že jedného dňa príde niekto ďalší, niekto lepší. A kto môže byť lepší ako Frank Lampard? Keď sa pozriete, čo Frank ako osobnosť dokázal , ak tomu zohľadníte, čo dosiahla Chelsea za posledných desať rokov, je jasné, že nie je len jeden z najlepších, ale zrejme ten úplne bet-at-home najlepší hráč, ktorého kedy Chelsea mala. "

Už od začiatku prebiehajúcej sezóny v médiách, a nielen v nich, prebiehajú horlivej špekulácie o tom, či Frank Lampard predĺži zmluvu v Chelsea alebo v lete klub bet365 opustí. Existujúci kontrakt mu totiž v júni vyprší. Tambling sa pripojil k radu priaznivcov 35-ročného futbalistu a jeho odchod zo Stamford Bridge by považoval za nezmyselný.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára