štvrtok 18. júla 2013

Čech veštia Guardiolovi ťažkosti a teší sa na Superpohár v Prahe

Tréner Pep Guardiola to bude mať na začiatku svojho pôsobenia v Bayerne Mníchov ťažké, myslia si brankár českej reprezentácie Petr Čech. V rozhovore pre nemecký magazín Kicker sa tiež zdôveril, že sa teší do Prahy na augustový zápas o Superpohár medzi bavorským veľkoklubom a svojou Chelsea a napriek úspechom nemeckých tímov v uplynulej sezóne Ligy majstrov stále považuje anglickú ligu za najlepšiu súťaž na svete.

"Pre Guardiolu to bude na začiatku ťažké, lebo (jeho predchodca) Jupp Heynckes získal s Bayernom treble az toho vyplývajú veľmi vysoké nároky a očakávania," domnieva sa Čech, podľa ktorého uznávaný španielsky kouč nakoniec privedie k úspechom i nemeckého majstra. "Veľký tím sa stretáva s veľkým trénerom, z toho dôvodu budú úspešní," usudzuje brankárska opora Chelsea.


Verí, že to isté bude platiť aj o londýnskom klube, na ktorého lavičku sa vrátil José Mourinho. "Aj on je super tréner. Dúfajme, že budeme spoločne schopní na Stamford Bridge zopakovať to, čo sme dosiahli počas jeho prvého pôsobenia," poznamenal Čech na adresu portugalského kouča, ktorý Chelsea trénoval už v rokoch 2004 až 2007 a ​​klub priviedol k dvom majstrovským titulom.

Práve Chelsea ako posledný víťaz Európskej ligy a Bayern ako šampión Ligy majstrov sa na konci augusta stretnú v Prahe o Superpohár. "Bude to z mnohých dôvodov mimoriadnej zápasu. Samozrejme už kvôli tomu, že sa odohrá v mojej vlasti. Okrem toho to ale bude niečo ako odveta za finále Ligy majstrov 2012. A nesmieme zabudnúť, že sa znovu stretnú dvaja bývalí tréneri Realu (Madrid) a Barcelony José Mourinho a Pep Guardiola, ale v iných tímoch. To je tiež vzrušujúce, "vyhlásil Čech. V pražskom dueli by navyše chcel zložiť reparát za vysokú prehru Chelsea v minulom Superpohára s Atletico Madrid 1:4.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára